středa 17. ledna 2024

Nová hereze od Kateřiny Gabrielové

 Na Facebooku nám koluje nová hereze od Kateriny Gabrielové (adventistky).

Kateřina Gabrielová

Těm pak, kteří ho přijali a věří v jeho jméno, dal moc stát se Božími dětmi.“ (J 1,12) Nejde o lidskou, ale o Boží moc. Jestliže přijmeme Krista, přijmeme také sílu žít jako on.
Bůh požaduje od svých dětí dokonalost. Zákon představuje Boží charakter a je měřítkem lidských povah.
Bůh seznamuje všechny s tímto věčným měřítkem, aby se nikdo nemýlil, jaký druh lidí chce mít ve svém království. Pozemský život Ježíše Krista byl dokonalým příkladem poslušnosti Božího zákona"

Fialově jsem vyznačil všechny hereze. Problém je že je to hereze legalismu jako přes kopírák zkopírovaná z učení Hnutí svatosti a později pentekostalism. Nikde se nepíše, že Bůh vyžaduje od věřících dokonalost. Naopak, Bůh přijímá každého věřícího takového jaký je. Problém je v tom že paní Kateřina nevěří v to, že by (znovuzrozený) křesťan (takový, který poznal pravdu a ne nějaké hereze) mohl být dokonalý už tím že uvěřil v Krista. Zdá se že nevěří v dokonalé posvěcení, tak jak to učil John Wesley. Pak navíc píše ty nesmysli, že Zákon představuje Boží charakter, to jsou neskutečný bludy. Naznačuje, že člověk by měl změnit svou povahu nebo charakter, ale charakter je poté co člověk dospěje v podstatě neměnná charakteristika, mění se jen velmi pomalu a velmi těžko. Interpretuje slova z bible, které ale jsou o něčem úplně jiném. Jednoduše moc či dynamis stát se Božími dětmi závisí i na věřícím člověku. Závisí na tom, jestli člověk chce či nechce být Bohu poslušný a následovat ho, zda se chce učit Božímu slovu z Písma nebo nechce. Ale to hlavní je, že ne my, svými skutky docházíme posvěcení a spravedlnosti, ale je to Bůh, kdo nás posvěcuje a zadarmo ospravedlňuje, abychom se nemohli svými skutky chlubit před Bohem. Ale to neznamená, že Bůh nepřijímá naše dobré skutky, protože by jinak Bůh ani nemohl požadovat od věřících aby konaly dobro a žili spravedlivě.

Navíc spousta křesťanů nechápe rozdíl mezi základními pojmy jako je hříšník, čili svévolník, který Boha nechce hledat a spravedlivý, který usiluje žít spravedlivě, ale ve zbytku je ospravedlňován Bohem, protože jak připomněl apoštol Pavel, není jediného člověka, kdo by nezhřešil, kromě Ježíše Krista. Není tedy třeba vytvářet věčné napětí a trápení (sebe i druhých) a iluzi, že znovuzrozený člověk není dokonalý nebo musí být charakterově dokonalý jako Bůh... To jsou všechno legalistické žvásty, a radím každému. aby si na takové bludy dal Bacha.

Žádné komentáře:

Okomentovat