úterý 16. ledna 2024

Diskuse o spasení

 Lukáš Košut

Moje zkušenost je taková, že pokud někdo podmiňuje křest čímkoliv jsou to obvykle sekty, křest by se neměl podmiňovat ničím, ani členstvím v církvi (myslím s ičo), ani učením, pouze vírou, že Ježíš je Syn Boží, tedy Bůh.

    50 min


Lukáš Košut Tak pokud bys chtěl dělat křest heretikovi tak mu akorád tak vystavuješ razítko, že jeho hereze jsou v pořádku. Dost neuvážené

    30 min


Lukáš Košut

Před křtem nikdo nezkoumal jeho učení, to dělají jen zákoníci a farizeové možná, pro křest stačí věřit tomu čím je Boží Syn, zbytek přijde, pokud byl člověk pokřtěn Duchem Svatým, pokud ne je to jen křest vodou, co bez vnitřního života nic neznamená a … Zobrazit víc


Romm Raver Žumnuj
Já ve Skutcích 8 je verš, který se z některých Bibli vytrácí a jen Bůh ví proč, kde je napsána jednoznačná podmínka pro křest. A tou je: Pokud uvěříš v srdci, že Ježíš Kristus je Pán (Mesiáš apod.), poté můžeš být pokřtěn. Zdůrazňuju spojení slov "uvěřit v srdci" čïli být znovuzrozený.

    22 min



Romm Raver Žumnuj Skutky apoštolské To není žádná teologická literatura, není to vysvětlující dopis. Takže záleží na tom kdo a komu to řekl. Kniha skutků je fakt jenom zkratově popsaná historie první církve. To co píšete nevím jestli myslíte toho komorníka jak jel s Filipem - ten měl znalost Tóry. Nebo myslíte ten text z listu Římanům, kde apoštol Pavel cituje z Tóry - a v tomto kontextu je třeba rozumět co Pavel citoval. On totiž citoval ze smlouvy kterou židé uzavírali s Bohem, kde se píše o důsledcích neposlušnosti!!!

    18 min


Romm Raver Žumnuj
Já omlouvám se měl sem napsat i lokaci: tady je:
https://www.bibleserver.com/.../Skutky%20apo%C5%A1tol%C5...
BIBLESERVER.COM
Skutky apoštolů 8,37 :: ERF Bibleserver
Skutky apoštolů 8,37 :: ERF Bibleserver

    12 min



Romm Raver Žumnuj Ano, tam je kontext, že apoštol Pavel mu vše vysvětlil. Komorník byl žid, měl u sebe Tóru nebo proroky, takže byl vyučený v Písmech. To dneska nemá znalost kontextu spousta křesťanů a když mluví třeba o tom místu z Římanům, tak to otočí o 180° protože ani neví odkud je to citace a že je to z Tóry, takže neví co se v té Tóře říká a co se požaduje. Církve dneska nemají tak vzdělané vůdce jako měla první církev, aby znali Tóru a dobře věděli co Pavel skutečně psal. Oni to těm věřícím kdysi vysvětlili, v prvním století měli ty učitele. Dneska ne.

Žádné komentáře:

Okomentovat