úterý 9. července 2024

Kultura Čistoty II. - Autor Paul C. Reisse

 

Sex a svobodní (CZ) ... Paul C.Reisse, M.D.. Price: 0,50 €. Loading Updating cart...
€0.50
mirfa.cz
https://mirfa.cz › Vztahy
PDF
Sex a svobodní (Paul C. Reisse, M.D.). Naše cena: 10,- Kč. Původní cena: 30,- Kč, sleva 67 %. DŮVODY K ČEKÁNÍ. Page 7. SEX – AIDS - VZTAHY (Stuart Angus). Naše ...
Reisser and Paul C. Reisse. Healing the Hurt. (Colorado Springs, CO ... and Paul C Reisse and. "Healing the Hurt." Colorado Springs, CO: Focus on ...
Paul C. Reisse. Focus on the family. 1999. KŽ 277. Předmanželské poradenství. Tomasz Ropiejko. Křesťanský život. 2007. KŽ 278. Je to ta pravá? Walter Nitsche.
 
 
 
* * *

Mezi známější autory a osobnosti spojené s hnutím čistoty patří Joshua Harris, autor knihy „I Kissed Dating Goodbye“, a Leslie Ludy, která napsala knihy jako „Authentic Beauty“. Tato jména jsou více spojována s literaturou a učením těchto hnutí než Paul C. Reisser.
 
* * *
"Hnutí čistoty (purity culture) a hnutí svatosti (holiness movement) jsou spojována s křesťanskými proudy, které kladou důraz na morální a duchovní čistotu, často v kontextu sexuální abstinence před manželstvím a celkového života v souladu s křesťanskými hodnotami. Hnutí svatosti vzniklo v 19. století a má kořeny v metodismu, zatímco hnutí čistoty se stalo výraznějším ve Spojených státech v 90. letech 20. století." (ChatGPT)
Ano, to Reisse o tom píše v jedné ze svých klih, při letmém prohledání googlem. Naznačují výsledky, které jsem uložil na svůj blog: https://moudrost.blogspot.com/2024/07/kultura-cistoty-ii-autor-paul-c-reisse.html
* * *
ChatGPT:

Na základě vámi poskytnutých zdrojů je zřejmé, že Paul C. Reisser se alespoň v nějaké míře zabýval tématy souvisejícími s hnutím čistoty, především ve své práci "Sex a svobodní". Tato skutečnost naznačuje, že jeho práce mohla mít vliv na diskurz týkající se morální a sexuální čistoty, zejména v křesťanském kontextu.

Zde je konkrétní informace o jeho práci, jak jste ji uvedl:

  1. Paul C. Reisser, M.D. – "Sex a svobodní": Tento titul, uvedený na webu mirfa.cz, obsahuje kapitolu nebo článek nazvaný "DŮVODY K ČEKÁNÍ". To naznačuje, že se Reisser zabýval argumenty pro sexuální abstinenci před manželstvím, což je klíčový aspekt hnutí čistoty.

Na základě těchto informací je tedy pravděpodobné, že Paul C. Reisser se zapojil do diskuse o hnutí čistoty, i když není jedním z nejznámějších nebo klíčových autorů v této oblasti. Jeho práce v oblasti medicíny a zdraví může poskytovat praktický a odborný pohled na otázky související s morální a sexuální čistotou.

* * *

Ano v té nabídce v pdf se k jeho knize nabízí skutečně jen toto: "Sex a svobodní (Paul C. Reisse, M.D.) Naše cena: 10,- Kč Původní cena: 30,- Kč, sleva 67 % DŮVODY K ČEKÁNÍ" Takže jednoznačně musel tam ty důvody uvádět, čímž ho lze do Purity culture bezpečně zařadit.
ChatGPT

Ano, zdá se, že kniha "Sex a svobodní" od Paula C. Reissera obsahuje kapitolu nebo část nazvanou "DŮVODY K ČEKÁNÍ", což naznačuje, že se zabývá argumenty pro sexuální abstinenci před manželstvím. Toto téma je typické pro literaturu spojenou s hnutím čistoty (purity culture), které klade důraz na morální a sexuální čistotu v souladu s křesťanskými principy.

Tímto způsobem je Paul C. Reisser zařaditelný do kontextu hnutí čistoty, ačkoliv není mezi nejznámějšími autory v této oblasti. Jeho práce jako lékaře a autora poskytuje perspektivu, která spojuje zdravotní aspekty s morálními a duchovními hodnotami podporovanými v hnutí čistoty.

Pokud máte zájem o hlubší pochopení této problematiky nebo o další literaturu spojenou s hnutím čistoty, rád vám poskytnu další informace.

 


Žádné komentáře:

Okomentovat